renovering av familjehemmet

För fyra år sedan ungefär så köpte jag ut min far från gården i Lidköping. Det är en stor gård med ganska mycket tillhörande mark. När vi köpte gården så hade bara min far kossor kvar. Eftersom det är såpass mycket utrymme på gården och så mycket betesmark för djuren så har jag därför köpt tio får som ska få hålla nere tillväxten på delar av marken. Vi har dessutom rustat upp hönsgården så att vi kan ha höns där igen. Min fru var och köpte fyra hönor och en tupp av grannen för några dagar sedan så de ser ut att trivas i inhägnaden. Eftersom jag jagar så har vi också byggt en hundgård. Hunden har vi inomhus också men det är skönt att kunna ha honom där om vi ska iväg eller är och jobbar. Nu har jag en del att ta hand om här på gården och jag tycker verkligen att det är kul, det tycker min fru och barnen också. Hur som helst så är det en fin gård men när mina föräldrar kom till åren så blev de sämre på att ta hand om den. Därför har jag lagt de senaste fyra åren på att rusta upp den och byggt de sakerna som jag nämnt. Nu är ladorna upprustade och fina, de ser i princip nya ut tack vare det arbetet som jag har lagt ner på dem. Det enda som inte är gjort är målningen av dem och det har jag verkligen inte tid med, jag har massa saker som ska göras med djuren och marken. Därför har jag anlitat en målerifirma i Lidköping och deras målare i Lidköping ska få måla alla lador. Deras målare ska få måla dem röda, i den klassiska röda färgen som man tänker på när man tänker på en lada, med vita knutar. De mindre förråden på gården, hönsgården och hundgården ska målas vita med röda knutar istället. Huset vi bor i är vitt och jag tycker att det är så vackert när det ser genomtänkt ut. Vi anlitade denna målerifirma och deras målare i Lidköping eftersom de utförde målningen av vårt hus och gjorde ett väldigt bra jobb till ett bra pris. Därför var det självklart att vi skulle anlita dem för att måla om resten av fastigheten. Deras målare hade både utbildning och erfarenhet vilket ger mig säkerhet.